Når er strømmen billigst?

Vindmøller

Strømmen er som oftest billigst mellom 24:00 og 06:00.

Strømpriser kan variere gjennom døgnet, og det er vanligvis billigere å bruke strøm på visse tider enn andre. Dette skyldes at etterspørselen etter strøm varierer gjennom døgnet, og strømleverandørene justerer prisene deres for å reflektere dette. Hvis du er interessert i å spare penger på strømregningen din, kan det være lurt å vite når strømmen er billigst slik at du kan planlegge ditt strømbruk deretter.

Strøm er billigst på natten

I de fleste land er strømmen billigst på natten, siden det er mindre etterspørsel etter strøm på det tidspunktet. Dette er fordi de fleste mennesker sover og ikke bruker så mye strøm på natten. Dette gjelder spesielt i land med høyere andel fornybar energi, siden sol- og vindkraftverk produserer strøm kontinuerlig og ikke trenger å justere produksjonen for å møte etterspørselen.

Priser kan variere på dagtid

I Norge, for eksempel, er strømprisene lavest mellom klokken 24:00 og 06:00 hver dag. Dette gjør det lurt å lade elektriske kjøretøy, og bruke andre strømkrevende enheter på natten for å spare penger. Varmtvannstanken kan også være lurt å bare skru på på natten. Det kan gjøres med Aeotec Heavy Duty sammen med eksempelvis Futurehome. Husk at det varmtvannstanken bør stå på noen timer hvert døgn for å unngå Legionella bakterier. Du bør også unngå å vaske klær på natten på grunn av brannfare. Dersom du har mulighet til det, kan du også vurdere å skifte ut dine gamle energikrevende enheter med mer energieffektive modeller, slik at du bruker mindre strøm totalt sett.

På dagtid kan strømprisene variere avhengig av etterspørselen. Hvis det er mange som bruker strøm på en gang, for eksempel på ettermiddagen når folk kommer hjem fra jobb og skole og slår på lys og apparater, kan prisene stige. Dette kalles "topplast", og det kan være lurt å unngå å bruke for mye strøm på disse tidspunktene hvis du vil spare penger. Det er vanligvis topper rundt kl 08:00 og og 17:00 på ettermiddagen.

Sammenlign tilbud fra ulike leverandører

Det er også verdt å merke seg at strømprisene kan variere fra region til region, og fra en strømleverandør til en annen. Så hvis du vil være sikker på at du får den beste prisen på strømmen din, kan det være lurt å sammenligne tilbud fra ulike leverandører og velge den som passer best for ditt strømbruk og dine behov.

Reduser strømbruk for å spare penger og bidra til en mer bærekraftig energiforsyning

I tillegg til å planlegge ditt strømbruk for å spare penger, er det også viktig å tenke på miljøet når du bruker strøm. Hvis du kan redusere ditt strømbruk totalt sett, kan du bidra til å redusere utslipp av klimagasser og bidra til en mer bærekraftig energiforsyning. Dette kan du gjøre ved å investere i energieffektive enheter, skru av lys og apparater når de ikke er i bruk, og unngå å bruke for mye strøm på topplasttider.

Det er smart å være klar over når strømmen er billigst, slik at du kan planlegge ditt strømbruk for å spare penger på strømregningen. Det er også viktig å tenke på miljøet når du bruker strøm, og å prøve å redusere ditt strømbruk totalt sett. Ved å gjøre dette, kan du både spare penger og bidra til en mer bærekraftig energiforsyning.

Sjekk hva strømpris nå er der du bor.